Monday, 19 December 2011

# k@wAn sayew yunk b'perangai GILE2 #


                                                                 















            hai asssalamualaikum ... :D ! k ,, yesterday dah citer psl kwn2 yg aq syunk ,, n today i'm going to story about sume kawan aq yunk GILE2 !! d'antare'e adlh SHAHJUNAIDAH o' BEDAH ,, diikuti oleh FAKARIAH NAJWA o' WAWA ,, then NUR FADILAH O' nickname die FADI ,,,.. and the last one is (nme die sme cam aq cme ta de SITI n DOUBLE 'a') nme die ZULAILA AINI !! kiteowg pggl die AINI ... ketue gile2 kat cni BEDAH lha dri dlu smpy skunk x ubah2 gile2 die tuh ,, n u know what die antre yg d'tego kat dlm kls sbb tdung die ,, nak tau sbb ape ?? c0z die klu pkai tdung boleyh smpy x nmpk mke die yg ayu tu ,,uhuk2!! kiteowg pon ta tau npe die mlu sgt nak tunjukkan mke die yg ayu +chumill tuh ,,,(errr!!) >haha just kidding k< ,,, fes2 mmg aq ta ske kwn nan bedah ni ,,, die buley d'ktekn buli aq jgk r mse aq msok ,, haha ,,.. nak tau ape yunk die buat ,, k aq citer mse aq msok TIGS .. aq dpt kls yunk ade blajo JEPUN ,, then aq da la bru msok tetibe da nak pekse ,, so aq ckp la aq ta paham stu bende pon ,, then dgn baek hti nyew ,, BEDAH n WAWA nak aj0 aq JEPUN... tau tak dorg aj0 aq bende tu,, memang aq buley dpt tp BEDAH pde mse yunk sme die swoh aq hafal sume nme KAKAK DORM !!! aq pon ikot je lha (ye lha budak bru msok nme leyh melawn) haha .. da lha tu die aj0 aq smpy k0l 1 lebey klu x silap ,, perghh !! mmg nak menanges lha aq kan !!! da la bru msok ,, pastu kne tdo lmbt plak tu ,, haiy0o !! pas2 die ni jenis yunk mmg KECOH GILE kat dlm klass tuh ,,, ape pon x buley die tuh !! tp dlm gile2 die ni ,, die pon kdg2 lmbut gak aty die tuh ,, die slaloo'e akan nanges tiap kli lps kite owg dpt result ,,,, but ALHAMDULILLAH dlm taon ni wlupon die asyik merungut kte die nak pindah ,, die stay gak kat kola tu next year ! s0 aq bangge nan die !!!
erm ,,k klu WAWA nih ,, x byk sgt lha gile2 die (actually byk gak p ,, x byk ,,huh cm ne tu??) die ske nyanyi2 cm aq gak ..yg bes nye pnh aritu mse PMR x slh aq nan WAWA aj0 BEDAH nyanyi JAR OF HEARTS  .. hahaha kat makmal KBSM 1 ,,, kelak0 ,, BEDAH nyanyi tgk lirik tu tegagap2 ,, hihi .. but aq ske kwn nan WAWA ni sbb die ni biase2 jek .. die ni like ade klb PERSATUAN BAHASE JAWE ,,, kat kls x hbes2 nan JAWE TOTOK die tuhh !! die also STYL0 !! n die ni jenis yunk ta buley tgk kwn2 die yunk laen nanges ,, pnah skali tu aq nanges ,, pas2 die pujok + tye mslh aq habes2 !! bkn ape die syunk sgt kat kwn2 die !!! but die lgi amek kesa kat bedah lha sbb'e bedah stu kg nan die ,, dorg pon dlu stu geng jgak !!! k,, FADI plak die ta byk sgt cite but aq ske kwn nan die sbb die akn lyn sume owg ta kesah lha die bnci ke pew kat owg tuhh ,, die jgk sgt SPORTING org'e membuat kn sme org yg kwn nan die lg ske kwn nan die ,,,, k we continue with AINI ,,                
dlu aq ta ske nan die ats sbb yunk ta munasabah (sbb nme kite owg da nak sme ...huhu) but lme2 aq buley ngan gile nan die ! aq pon ta tau mcm mne boleh kamcing !!! but aq syunk die .. die baek , pandai ,chumill !! mke die cam cine ckit2 ... die slaloo dpt top 10 jek klu tgk result pekse ,,, jeles aq tau !! kdg2 cian kat die die slaloo dtg lmbt sbb umah die jaoh ,, die stu kg nan WANA ,, tp parents die k0t yunk ta bg die d0k ostel ,, ta tau npe ,, parents die ni org bisness ,, kaye ! p kdg sian tgk die sbb parents die klu keje slaloo blk lmbt ,, time da tid0 ,, bru parents die blk (WANA kte lha) ,, but aq ttp bgge lha ngan die sbb die ni pandai ,, pas2 baek plak tue ,, klu dak ostel ade pape yunk x ckop msty swoh die tlg blikn ,, o' die ni buley tlg kite owg pgang enset hikhok !!! k lha conclusion'e kat cni adlh aq syunk dowg !! TENGS KAT DORG YUNK NAK KAWAN NAN AQ !!!!  jgn winduu aq tau next year ! ahaks !! ,kbaiii !! ;P



# k skunk nak bg kowg tgk sendirik mke2 org yunk aq cite kat ats td ......,, !


                                                             

                                     erm ,,, k !! ni la BEDAH !! the top oh GILE2 pye mudaxx !!!
 aq tekejot mse tgk die mkn kek cheese yunk erica bg kat kte owg aritu (org islam yunk buat aeh ) die sggop keluakn blk cheese yunk kat dlm mulot tuh sbb die x ske mkn cheese ,, die kte die geli ,,haha ,, sbb pe da lpe .... but comey !!



     k!! ni WAWA JAWE TOTOK KITEW !!! styl0 ta die ... hikhok ,,, teeettt !! pape pon die sgt caring !!!




 0k ! ni la fadi ,, mke die ni cam seram ckit coz mte die sgt BULAT !! tp tgk lme chumill !! lg2 time die ktawe ,,hikhik ...




hah !! ni lha AINI !! chanteq kan ! die ni sengal2 ckit lha ,, ahaks !! die kecik jek ,, tp cm hyperactive daa~~ (bkn yunk cact tu ,,, like x buley dok diam cm tu lha ,, hihi ,, akq die pon chanteq gak !! puteh sgt !!! ske kwn nan die !!!



                                                           # 0k !! ckop xmpy kat cni jewp #

  # as usuall nak ckp sowie kat kwn2 yunk ade kat ats ni sowie terbukak aib korg ke slh ckp o slh cite ke                                             ape , , arp d'maapkn ,, #

            # sowie kat sme yunk bce klu ade slh eje ke pe aeh  .. english syew slh ke pe ,, tego tau !!#

                                                                          # enj0y it !!#




                                                                                                         by : lala :D

Sunday, 18 December 2011

* syUnk sume fWeNz sayew !!


                                                           assalamualaikum .. allooaa !!

                                  erm ,, 0k ,, this t!me aq nak st0ry m0ry about kEngkawaN aq ..

                             

                                 k,.. fes aq nak cite psl YAYA o' nme btol die Nur Alya Syafiqah
                                                 
                                                                 
     erm ,,ok ni la YAYA !! chanteq kan die ,, although die ade pimples ,, but die still chanteq ! die ni slh stu kwn yg plg aq syunk wlupon kdg2 aq ade kutuk2 die ,, hihi .. die ni anak yatim ,, ayh die meninggal dunia bru taon lps ,, sbb ape aek ?! ,, erm ,, aq lpe la plak ,, tp wlupon die ni ank yatim ,, die ni cam biase2 jek ,, s0 ape yunk nak aq ckp adlh die seorg yg kuat ! mksd yg lbh terperinci kat cni ialah tabah ! aq sgt kesian kat die c0z die slaloo demam time kite owg nak pekse ,, aq pon ta tau npe leyh jdk cm tu ,, sian ,, sbb'e die pnh dpt 6be last skali time pk1 n' pk2 kot (PK= penilaian kurikulum ) .. die ni pandai , chanteq , baek , pemurah n amanah ! aq ske tgk time die tekej0t ,, nak tau die sbot ape ? die sbot "acucucut" cm tu la lbey krg ,, haha comey ! tau x mse fes2 aq msok dorm tuh aq seram sgt tgk mke die ,, wlupon aq ni besa huhu,, ta tau la nape ,, aq start berani ckp nan die lps die ckp "npe awq tkoet nan kite ?? kite ni baek lha ! " huh cm tu lha >mse tuh tgh cover baek lgi s0 kne gne awq kite lha kan ,,hikhokhikhok !!! n now kite owg da jdk sgt baek !!! erm ok ckop cite die kat cni ! ..



                              0k this time nak cite psl WANA plak atau nme btol die Nurhazwana ..

                                                                     
  sori la klu korg  x dpt tgk pic die s0L0 .. sbb ni je yg ade dan yg lwa ,, hikhikhik ,, ok WANA is that onE yunk aq cm pluk tuh ,, yunk pkai bju wane kelabu ...n pkai spec  ..,, WANA jgk adlh slh stu fwenz yunk aq sgt syunk jgk ! wlupon kite owg slaloo gad0h ,, sbb ape tu ,, bia lh rahsie la ye ! WANA ni jgk seorg yunk intelligent , baek wlupon GANAS ! , comel but MENYERAMKAN ! , kaki novel ,, . . bed die sblh bed aq jek ,, s0 kite org bleyh dikatekn rpt larh .. tau x fes2  aq msok dorm B5 (intan 5) aq ni adlh org yg plg dibenci oleh nye ,, kte nye aq da amek tmpt kwn die kowt ,, sbb die kte kwn die nak ms0k ostel kot ,, gitu lha ,, x igt sgt lha .. aq ckp die GANAS sbb die ni ske bul! aq ahaks !! kdg2 tu akq senior bwh bed tu mrh kiteorg tu smpy mrh kte org lgi sbb goygkn bed ,, si WANA ni pye psl lha !!! hbs aq dismackdown'e !!! pape po aq syunk die sanad2 !! .. ok smpy cni jek cite die ...


                                                         k ,, skunk cite psl NABIL plak !!



hah ! ni la nabil !! (bkn nme sebena) chumil ta ? tembam kan ?? aq ni x de la lme sgt rpt nan die but aq ske kwn nan die ,, sbb nye x de berlakunye perselisihan faham atau sakit aty o' pape lha yunk negative ! suare die chumill .. die ni pen. ketue form yg bertanggungjawab ,, tau ta mse aq nak kuar tigs kan ,, die lha org yg plh sedey ,, sbb die kte nnt die da ta buley luahkn perasaan die kat aq ,, sbb'e die ssh nak crk org yg buley die caye ,, huhu (bgge jdk org kepercayaan) ari tu ade lha stu petandingan becerite kisah2 nabi kat surau ,,  die tepakse ms0k petandingan tu sbb kite owg ni x nak ms0k petandingan tuhh ,, s0 die tepakse lha sertai petandgn tuh ,, die ckp yunk die mntk ayh nye blikn bku cerite kisah2 nbi ,, then ayh die pon blikn lha stu bku ni hrge'e 60 hengget !! then mse petandgn mle ,, sume org kesian kat die sbb'e die tergagap2 sbb die x hafal lgi cerita tuh ,, pastu ade akq senior f4 ni ckp nan die "nabil bce je cerite nye " (mse tu die still pgg bku) pastu die tros crk crite yunk die nak smpaikn pas2 die bce smbil nanges ! kesian sgt kat die ,, !! ,, pape pon aq bgge nan die sbb sgg0p buat sme tu utk batch kite org !! syunk k0 sanad2 !! ,, k st0p kat cni aeh ..



                                                k now lets continue with MISHA's st0ry !!!!

0k ni MISHA nme pnjg die MAEZAYANISHA PUTERI .. amacam pelik ta ?? ahaks ,, mmg nme sibling die sme'e jrg d'dga.. die ni po chanteq gak ,, pandai pon ye ,, but die lgi terror in maths ,, mcm mne aq tau ??.. sbb die yg kte ,,, huhu ..die ade pkwe !! tp kan aq x tau la nak pggl pkwe die ni ape ,, nerd ke hensem ke o' comey sbb pic die kat fb sume'e edit + posing chumill gituhh !! ahaks !! (misha 0' aliff ,, sowie ....) die td0 beside aq ,, rpt sgt2 ,, sgt2 ,,hikhikhik ,, jgn pikey mcm2 ! (bed sblh2) die ni tukang story mory sume cite die kat aq sblom aq tido ,, hikhok ,, kite org slaloo betuka2 cite sbb nye sume bende yg kiteorg ade sume'e rpt2 loker , bed n loker bku ,, kdg2 tuh blk ostel jmpe je trus jerit (slh sorg lha) 'wei aq ade cite nih !!!' huh cm tu lha ,, erm ,,, k lha smpy cni je ok !


                                                      now ! cite psl DEE ! o' Diyaana Haafizha

                       
                   amacam ?? chanteq ta ?? chanteq kan !! die ni rmai peminat sjk skull rendah lgi ,, ramai yg syiok kat die nih ,, aq nan die dahh skull nan die selame 6 taon ,, time tadika ,, standard 0ne until standard 4 then mse standard 5 die pinda gi sk.bukit rahmat ,, kat tongkang pecah ,, die pinda situ setaon jek ,, pastu mse standard 6 die skull kat seri timbul lgi ,, aq , die n de' geng slaloo gadoh mse drjh 6 ats sbb2 yg x buley didedahkn ,,, mse fes2 die dtg blk skull kat stu mmg lha kte org eppy gile ! ye lha sbb 'e kite org dlu stu geng stu kpale !! but kite org baek2 smule sbb time tuh dah nak upsr ,,hikhok ... pas2 aq jmpe die blk kat TIGS ,, (stu skull lgi ,,, haha) k,, mse fes2 aq msok TIGS aq dok kat dorm A7 (zamrud7) tp phm2 je lha kan org yg bru msok boarding skull nih ,, msty lha NANGES !!! HAHAHA !!  mlu aq nak ckp !! (bdn jek besa p nanges ms0k ostel ahaks !!!) pastu aq dok dorm tu seminggu 3 hari jek pastu aq dibntu oleh dee utk msok ke dorm B5 hikhik .. dee ni aq nenges die pjok die kte aq kne stay cni jgn pinda ,, but aq ta tau stu hri tu die kte die x tahan d0k ostel sbb jiwe die x buleyh mix nan ostel ... then die plak kne mrah nan aq aq ckp ' dlu ko berie2 ckp nan aq jgn pinda ,, then skunk ko plak nak pinda !!! " then bla..bla ,,bla,,, pas2 skunk die da ok ckit ... byk mslh yunk die cite kat aq gak ,,, aq harap taon dpn wlupon aq ta de die still kola ctu n jdk lbey better dri skunk nih ... k we stop it kat cni k !


                        k skunk aq nak cite psl FY QA N FIZA !! THE HOT TWINS !!! MUAHAHAHA !!

                                                         
                                                      chumil ta ?? dorg ni pandai sgt2!!!
 
                                                        k ,, kite start dr FYQA dlu aeh ,,

                                                             
  chanteq kan ?.... truthly lha aq ckp aq ske tgk mke dorg ni ,,, sifat dorg laen ,, k FYQA die baek ,, gossip pon die hanyut !!! truthly die klu da x ske some0ne die msty akn kutuk org tuh ... then die ni bley tahan like ikot trend jgk lha ,, die ni ade pkwe ,, but aq ta phm die kapel ni timbil tenggelam la ,, n die pon slaloo akn cpt tertrk kat llaki ensem ,, huhu ,, die pandai , suare sedap , aktif n chumil !! unyok taon ni je byk aktiviti ostel die msok like nasyid gamelan n etc... selaloo dlm pekse die msty dpt straight A!!! die ni top 10 batch kite org !! but next year aq ,fiqa n fiza will angkat kaki from TIGS n going to SASEM !!! fes2 aq n FYZA je dpt ,, but alhamdulillah FYQA pon dpt gak !! aq hrp kte org always together dlm pape pon mslh !!!


                                                     0k ,, we going t0 FIZA's story !!
                                         
                                                                 
k citye FYZA ni lebey kurg jek cam cite FYQA ,, but FYZA die lbey kpd 'perempuan melayu terakhir!' die lbh lmbut berbanding FYQA ,, n die kurg aktif jike d'bandingkn dgn FYQA .. FYZA pon chanteq die x kurg pon dgn FYQA nih ,,, sbb pd mte aq ,, mke dorg sme jek ,, laen nye mke FYQA kemerah-merahan ,, n FYZA kekuning-kuningan gitu lha.. but FYZA x cpt tetarek kat boyZ !!! then dorg kdg2 ske gado kat dorm ,, but still chumill ,, hikhokhikhok !! ,, k.. stop kat cni..


                                            skunk citer psl CACA !!! the little but cute gurlZ !!

                                                                             
PEACE !!! yezzaa !!! ni la NURUL ARYSHA BT ABDUL RAHMAN !! kecik je die ni but berisik jgk bdn die ,,hahaha .. die ni terlalu periang !! die jgk pemurah ! chumil pon chumill !! but sometimes kite org (kwn2 dorm) cam asyik x ske jek perangai die ,, what is it? (secret meyh !) CACA  ni ske tolong aq wat maths yg mne aq ta phm nak buat ,,, die baek sgt ! ramai akq senior f5 ske rpt nan die coz mcm ape yg aq kte td die PERIANG!!! die pnah tlong aq wat keje jht ! (tlg aq sembuyikan phone ! shhtt !!) CACA lha yg byk bg idea kat aq tmpt yg boley aq ltk phone drpd d'rampas oleh pengawas2 asrama ,, hahaha ... pape po aq nak ucap THANKZ kat CACA sbb byk tlong aq ... <3 .,, k stop cni !


                                                    n now the last one !! SYIRA PUPUT !!!

ok !! this one nme die SYIRA o' nme mucuk2 die PUPUT !! ahaha ... SYIRA ni stu kls nan MISHA ,, kte org slaloo gak ade probs nan die nih .. bende kecik je pon ,, kite org akn slaloo wat meeting klu slh sorg drpd kte owg wat hal ,, s0 cpt lha mslh selesai ,, die ni pandai gak ,, mse peperiksaan stgh taon die dpt 6be 1 !!
die ske cerite gak ! n die slaloo cite psl ex pakwe die ,, yg wat die skt aty ,, aq yunk dga pon cm nak tumbok2 je mke ex pkwe die tuhh !! sian kat kwn aq yunk sowg ni ,, x pe SYIRA kumbang bkn stu kan ...?? k smpy sni jek !! daa~~





                        >ok smpy cni jek cite psl kenkawan aq ni !! erm kwn kls aq  cite len kali wokeyh !<
                               
                 >sowie kat kwn2 aq yg ade kat ats ni ,, slh ckp ke ape ..aq terbukak aib korg ke ape aeh!<

                                      >sowie gak klu byk keslhn eje o' pekataan yg d'gnekn x sopan<

                                                                      #0k ! ,, have fun guys !!#
                                                                     


                                                                                                                            story by : lala

Saturday, 17 December 2011

JOHOR PREMIUM OUTLET !!!

chanteq kan tmpt nih ,, tmpt yg sesuai utk kite jln2 ujong mggu nan fmily ,, santai2 je tempatnye..!  like it !
yg ni adlh antare butik bejename kat cni ,,
ni la nme tmpt nyew ..
ni yg aq kte tmpt nye mwah ! cer tgk struktur die ,,.. hmm best la jgk..
tD aq n' family g jB ade jemputan majlis bekhaTan ,, ya ALLAH sedap seyh lauk2 die ! erm ,, what 0mputeh say that ? ,,... huh ! maRvelous ! (btol ke eje nih ?) pas2 yg x buley bla nye sampy2 uma die bru ddok ,, tuan uma ajk mak aq tgk pets die >kucing< ya ALLAH ! chumil2 smenye !! die kte mknn die je 500 hengget sbln ,, hah amekAW !! tu blom bwk kucing g klinik enjek lg ,, haiy0y0 ! mmg org kye je mampu tok bende2 sme tu ,, then mse nak bleq tu abg aq bwk la kite owg g jln2 ,, kat ' j0hor premium 0utlet ' ,, kat ctu ade byk butik je ,, but sme nyew mhl2 ,, kdai yg fes kte owg msok adlh kdai pkaian ,, aq pon ta phm ape punca sehelai seluar pendek muat2 msuk punggung ni blh smpy hrge 2 ratus lebey ,, aq ni jujur le ckp ,, aq ta ske msok tmpt o' kedai2 yg aq msok but i'm very sure yg aq x kn dpt brg tuh ,, bkn pe wat skt aty jek ,, ye la kte da syi0k2 mnt kat brg tuh tp hrge'e mmg kte x mmpu nak bay0 ,, then aq ape lg ,, da skt mte tgk hrge sme brg2 tuh ,, aq pon ckp nan family aq ,, "wei da la .. ms0k cni tp x dpt beli nk buat apew?!" ,, pastu kite org kuar ,,.. jln pye jln pye jln ,, aq tertgk sekeping kertas yg terikat kat seutas jam ni ,, aq p0n tekej0t bkn ape aq difahamkn oleh my br0 ,, die kte brg2 kat stu sme mhl2 ,, standard org2 kye jek ,, tpi knape hrge'e 6 hengget jek ,,pas2 aq cbe selidik lg ,, aq tgk blk,, asl ade stu dgit kat dpn pas2 ade koma then ade lgi 3 dgit kat blkng'e ,, hah nak tau ape bende'e ? hah ! amekAW hrge'e 6 ribu lebey ! aq tgk jam tu x de la chantek mne .. mcm jam2 yg slalu aq tgk kat pasar2 yg aq slalu pgi jek  ,, haiy0 !! aq bru aq seda tmpt tuh untok org yg bergaji 10 ribu ke ats je yg plg lyak gi ctu ...hmm ,, but tempat tu best sbb nye nmpk mmg mewah gile ! kipas kat ats bersepah rse pon tidak ! ahaks ! ,, erm .. 0k la kat cni jek ,, puppye !

Friday, 16 December 2011

p0n boleyh !


                                                          aS$al@mualA!kum ,..

hyep ! nme aq Siti Zulailaa Kamsan ..,, but just call me 'lala' , npe plek ? hmm ta plek pon nme tuh ,, comey jek >hahapasansjew< ,, n what fwom u all is don't maen2 kan aq ok !!  .. erm ,, hrap korg enjoy la dgn blog aq yg x chantek nih ,, n sowi klu x best mcm blog korg .. ;P